Ha így télidőben a családnak, vagy haveroknak egy igazán különleges forralt borral akarsz villantani mutatunk egy tuti receptet.
Kávés forraltbor
Hozzávalók:
90 g közepesen durvára őrölt kávé
7,5 dl száraz vörösbor
7,5 dl víz
1,5 g őrölt szerecsendió, vagy fél szerecsendió reszelve
3 rúd fahéj, 3 db csillagánizs,
10 db szegfűszeg
1 diónyi gyömbér reszelve,
1 citrom
1/2 narancs
édesítő vagy cukor ízlés szerint
A videóban két receptet is mutatunk, mi a számunkra finomabb elkészítéséi módot írjuk le.
Őröld le a kávét közepesen durvára, tedd egy befőtes üvegbe, majd ötsd rá a száraz vörösbort, és zárd le az üveget! 24 órára tedd féle!
24 óra múlva 7,5 dl vizet tegyél egy lábasba és kezd el melegíteni! Tedd bele a fűszereket, reszeld bele a gyömbért, a citrom ls a fél narancs héját, majd facsard bele a citromot és a fél narancsot, és forrald fel!
Ezután tedd félre 30 percre!
Közben végy egy nagyobb szűrőt, tegyél bele szűrő papírt, vagy sűrűbb szövésű gézt, textíliát és szűrd le a kávéval áztatott bort! Ha letelt a fél óra, a vizes-fűszeres főzetet is szűrd le!
A két folyadékot öntsd egy lábasba és melegítd össze, de vigyázz, ne forrald fel! Ha felforralod, elpárolog belőle az alkohol, és akkor csak a gyerekeknek lesz élmény! 😀 Melegítés közben édesítsd folyékony édesítővel, ha cukormentes verziót, cukorral, ha cukrosat szeretnél készíteni!
Szedd a kész italt csinos bögrékbe, és élvezettel kortyolgassátok el!
Fogyaszd egészséggel és mértékkel!